HOŞGELDİNİZ! 750TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO ÜCRETSİZ.

Şardonlu Kumaş Özellikleri

Şardonlu Kumaş

Giyim alanında sıkça karşılaştığımız şardonlu kumaş, aslına bakılırsa özel kumaşlar arasında yer almaz. İki veya üç iplik gibi kumaşlara uygulanan tüylendirme işlemine verilen bir isimdir. Dokuma ve örme kumaşların içerisinde bulunan liflerin çekilip yüzeye çıkartılarak kumaş tüylendirilmesi sonucu oluşur. Bu yapılan şardonlama işlemi sonucunda daha yumuşak, dolgun ve yünsü bir kumaş elde edilir. Kumaşın şardonlanması, istenilen talepler doğrultusunda ve modanın sağladığı etkiye göre şekillendirilmektedir. Velur şardonu, peluş şardonu, kadife şardonu, polar şardonu ve keçe şardonu olmak üzere çeşitlendirilir.

Giyim tekstilinin hemen hemen her alanında kullanılan bu kumaş, genelde spor giyiminde tercih edilen ve rahatlığıyla öne çıkan bir kumaştır. Pijama, eşofman, sweat ve tayt gibi birçok üründe şardonlu kumaş türüne sıkça rastlayabilirsiniz. Giyimde kullanıldığı kadar ev tekstilinde de kullanılan şardonlu kumaşın, pamuklu çarşaflar üzerindeki yumuşacık ve sıcacık etkisi ise oldukça fazladır. Aynı zamanda tenis topları ve eldiven içleri gibi ürünlerde de uygulanan popüler bir kumaş türüdür.

Şardonlu Kumaş Özellikleri

Şardonlama işlemi sonrası kumaşın örgü boşlukları sıklaşarak havayı hapseder ve vücudun sıcak tutmasını sağlayan bir yapıya dönüşür. Bu sayede kışlık ürünlerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Şardonlu kumaştan yapılan ürünler genelde kış ve bahar aylarında tercih edilmektedir. Son zamanlarda da oldukça yaygın olan bu teknik, ipek ve mikro liflerden elde edilen şeftali tüyü efekti de yapılarak kumaşlara ayrı bir görünüm ve yumuşaklık kazandırılmıştır.

Kumaşın görünümünü olumlu yönde değiştiren şardonlama işlemiyle, kumaş yüzeyinde yünümsü ve tüylü bir görünüm elde edilir. Ayrıca desenli kumaşlar üzerinde de etkisi oldukça büyük olan bu uygulama, kumaşın desen hatlarının geçişlerini yumuşatarak kontürlerin göz alıcı bir yumuşaklık kazanmasını sağlar. Bu tarz uygulamalarda kumaşın olumsuz etkilenmemesi için de gereğinden fazla işlem yapılmaması gerekmektedir. Şardonlama işlemi fazla yapıldığı takdirde kumaşı zayıflatabilir ve dayanaklılığını azaltılabilir. Bu yüzden belli bir oranda lif kaybı da gözlemlenebilir.




Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Çeşitli Konular

%100 Güvenli Alışveriş

Kaliteli Penyeler

Uygun Ödeme Seçenekleri

Hızlı Gönderi